www.charlottestorij.nl
29. 04. 2020

Corona tijd.. Ik kijk er gek genoeg best wel goed op terug. Tuurlijk wil ik voorop stellen dat het een vreselijke tijd is nu, ziekenhuizen stromen vol, mensen hebben ineens geen baan meer, er is veel onzekerheid… Ondanks dat heb ik samen met mijn beste vriendinnetje Carlijn er het beste van gemaakt. Samen in quarantaine, samen koken, na onze shifts s’avonds op de bank ploffen en uren lang kletsen, series kijken en thee leuten. Ik neem je mee in mijn afgelopen weken, werkte 1 dienst per week bij de ah to go, bakten allerlei taarten en cakes en we probeerden het beste ervan te maken. Kijk je mee?

De afgelopen weken hebben we heel veel to go drankjes gehaald. Koffie, gember thee onderweg naar werk, smoothies. Je wilt toch de eenmanszaakjes en horeca een beetje helpen en dat hebben we dus ook met liefde gedaan. Mijn favoriet van de hele quarantine tijd is toch wel Loua Juice bar aan de vismarkt in Utrecht. Heerlijke verse smoothies, sapjes en koffietjes. De eigenaresse heeft zelf in Curaçao gewoond en nam dit idee dus mee naar Utje, ideaal en echt heel lekker!

We blijven nog even in de categorie eten en on the go of juist thuis bezorgen! Een voordeel aan deze hele crisis is dat heel veel leuke, hippe eet tentjes ineens ook gingen bezorgen 🙂 Normaal als je in uber of thuisbezorgd kijkt dan zie je de standaard dingen, pizza, sushi, poke bowls. Maar nu bezorgen ook andere leuke eet gelegenheden aan de deur. Zo bestelde ik bij Anne&Max een lunch box met allerlei lekkers. 2 broodjes club kip sandwich, een heerlijke, groene salade met falafel en groenten, een versgemaakte ijs thee en een zakje chips. Echt heerlijk, en dat gewoon lekker thuis!

Na 2 maanden zag ik eindelijk mijn lievehuisgenootje! Ze bleef in de corona periode bij haar ouders en ik had haar dus heel lang niet gezien en het was weer een feestje om elkaar weer even te zien. We wandelden een rondje door Lombok, haalden een ijs koffie en kletste lekker bij. Zo fijn dat we elkaar weer even hebben gezien! <3

Wauw! En wat hadden we geluk in de quarantine periode want wat was het lekker weer! Ineens liet de zon zich heel erg zien, was het lekker warm en konden we een kort broekje aan. Heerlijk! Helaas niet naar het parkje of strand maar gewoon lekker chillen op mijn balkon met een ijs koud biertje. Genieten!

In deze periode heb ik weer heel veel gedaan met mijn camera. Foto’s maken geeft me rust, het is echt een hele fijne hobby en ik schoot weer wat mooie plaatjes, onder andere deze mooie kersenbloesem. Love it!

Samen met Carlijn wandelden we elke dag even een stukje langs de munt brug, naar Utrecht Leidsche Rijn of juist even de binnenstad. In Leidsche Rijn troffen we deze artistieke schildering op de vloer. Echt heel tof. Dus samen even een fotootje. En ja, 1,5 meter haha!

Koffie on the goooo! Bij mijn favoriete koffie tentje in Utrecht: t’koffieboontje.

Puzzelen, tekenen, appeltaart bakken, series kijken, wandelen, foto’s maken.. en ja, ik heb lekker mijn kleding uitgezocht. Meteen mijn rek gesorteerd op kleur, maat en kleding stuk dus dat is weer helemaal netjes. Je moet wat hé als je zoveel thuis zit.

Mweh.. nu ik deze foto zie mis ik echt het hardlopen. Helaas ben ik in de Corona periode iets te veel gaan rennen wat er nu voor heeft gezorgd dat ik enorm veel last heb van mijn scheenbeen. Een zeurende, stekende pijn. Echt niet fijn en ik kan dus voorlopig even niet meer rennen. Wat is dat balen!

Een heerlijke ijskoude ijs koffie bij Bagels & Beans!

Ik maakte heerlijke bananen broodjes de afgelopen periode. Bananen brood is er in heel veel verschillende receptjes te vinden. Ik maakte hem met pecan noten, cacao stukjes, melk maar zonder eieren. Ik kan nog wel een keer een receptje delen 🙂

Hapjes avond met een vriendinnetje! We maakten zelf allerlei lekkers, toastjes, mini pizza’s, meloen, stokbroodje. Heerlijk! Met een leuke film op natuurlijk.

Oma was jarig! 87 werd ze. Wauw! Wat een leeftijd! Door Corona konden we haar maar weinig zien en dat was natuurlijk niet leuk maar wel nodig. Op haar verjaardag hielden we genoeg afstand en gaven we haar dit superleuke kussen. Met foto’s van ons 3tjes erop. Zo kan ze altijd met ons knuffelen ❤️

In deze gekke periode was Rituals helaas 2 volle maanden gesloten. Dat was zo apart. Ik wilde zo graag werken maar dit mocht dus gewoon niet. We konden helaas niet open blijven en moesten de maatregelen afwachten. Om toch wat shifts te draaien werkten we voor de ah to go. Lekker spiegelen, producten aanvullen en klanten helpen waar nodig. Met een charmant hesje met 1,5 meter.

Lekker kleuren op een zomerse dag! Ik kleurde deze voor een collega om haar even op te fleuren 🙂

S’avonds kwam Carlijn naar Utje en maakten we er een chill avondje van! Maskertjes, wijntje, popcorn en voeten maskers! Hoe chill! Deze haalde we bij de action en het was zoo mega mega chill

Jaaaa ! Eindelijk kregen we het verlossende woord dat we weer open mochten! Er moest dus snel gepoetst worden in de winkel, alles weer netjes aanvullen en Corona ready maken! We werken met spat schermen bij de kassa’s, afstand in de winkel en mensen tellen zodat er niet te veel klanten tegelijk in de winkel komen. Wat was het fijn om weer wat collega’s te zien na zo’n lange tijd !

Werk pakje weer aan, sjaaltje om en een grote glimlach want ik mocht weer werken! Yay! Zo fijn! Het voelde zo goed om eindelijk weer te mogen doen waarvoor ik bij Rituals werk 🙂

Na werk lekker naar Tiel. Eindelijk mama en Isabelle en natuurlijk m’n viervoeter weer zien! We wandelden een groot stuk en de lucht was prachtig om te zien. Jullie weten het hè, char houdt van mooie luchten

S’ochtends openen op werk en dus ging de wekker vroeg maar opstaan met dit soort luchten is zeker geen straf. I love it!

En met een mooie lucht sluit ik mijn Corona periode af. Het is nu gelukkig allemaal wat rustiger, de maatregelen worden wat meer versoepeld en we mogen langzaam aan weer terrasjes pakken en makkelijker de stad in. Al blijf ik er wel bij dat we echt moeten oppassen… rekening houden met elkaar, met de kwetsbare doelgroepen, opa & oma’s, mensen met ziektes… we mogen dit natuurlijk niet onderschatten. En ik heb intens veel respect voor alle zorg medewerkers en andere mensen met cruciale beroepen!

take care & be safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *