www.charlottestorij.nl

Yes!!! Voor de 2e keer de Dam tot Dam loop gelopen! 16 kilometer van Amsterdam naar Zaandam, een waanzinnige route, mooie stukken, aanmoedigend publiek met muziek, water, sponzen en gejoel. Een run die je mee moet maken! Ik liep hem afgelopen zondag en wat was het weer fantastisch! Ik had goed getraind en ondanks de bloed hitte liep ik hem zelfs nog sneller dan vorig jaar. Yay! Ik neem je mee in mijn verslagje vandaag!

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dit jaar zo goed getraind had! Ook langere loopjes gedaan, op tijd gelopen en gezond gegeten de weken voor de run. Ik ging er dus echt met hele positieve vibes en gevoelens in!

Samen met het retail team en mijn eigen collega’s verzamelden we op Amsterdam CS, spraken elkaar nog even moed in en maakten de groepsfoto. Iedereen nog fit, helemaal klaar voor en vooral heel veel zin!! Ondanks dat ik die hele week niet zo fit was, verkoudheid had opgelopen en grieperig was voelde ik me gelukkig goed en uitgerust en was ook ik er klaar voor! Lopend naar de start, het zonnetje scheen al goed en de sfeer zat er goed in!

In de brandende zon, ready for it! Ik had een toepasselijke shirt gekocht voor deze run: telt wegrennen voor mijn problemen ook als sporten? Ik vond hem wel grappig en humor hebben Haha! Na de laatste check, een banaantje naar binnen gewerkt te hebben, nog een keer plassen, de Nike run app opgestart te hebben en de laatste minuten af te tellen gierden de adrenaline weer door mijn lichaam. Let’s Gooo!

Samen met Esther en Lisa. We can totaly do this!!

En ja! Dan word het startschot gegeven en begint iedereen te joelen en langzaam op gang te komen. Dat is wel even een kippenvel momentje hoor! Ja, ondanks die hitte haha. Het begin is geweldig! Mensen moedigen je aan, je voelt energie en gaat knallen! Het eerste stuk begint meteen door de IJ-tunnel. Een uniek moment omdat deze dan afgezet is voor de lopers. Na de IJtunnel dribbel je verder over dijkjes, door woonwijken, parken, langs de snelweg. De routes zijn elke keer weer fantastisch en het publiek wat er staat geeft je nog meer energie. Onderweg was het bloed, bloed heet. Maar mensen stonden met koude sponzen, flesjes en bekertjes water en tuin sproeiers. Dat was zo fijn!

Met de muziek in mijn oortjes, wetend dat de laatste kilometers eraan komen geeft dat je nog meer moed en kracht. Ik was na 12 km even op, mijn voeten begon ik te voelen en het zweet gutste van mijn voorhoofd. Het was zo warm. Kom op char, niet opgeven. Nog een flesje drinken, een koude plens water in je gezicht en door! De laatste km’s zijn magisch. Ik zet mijn muziek stop en geniet van het moment. De laatste km, de laatste 500 meter. De finish komt in zicht, je hoort mensen schreeuwen, joelen en aanmoedigen. Dat is fantastisch!

Jaaaa! Na een bloedhete run had ik het gehaald! In een tijd van 1 uur en 56 min! Zo trots en blij! Onder de 2 uur gebleven en dat in die warmte. Ik kon alleen maar lachen, stiekem een traan van blijdschap en voor papa daarboven. I did it again! Na de medaille in ontvangts genomen te hebben zocht ik Lisa en Esther op en vierden we de overwinning! Met een koud glas wijn, de zon op ons bolletje. Ah, wat een heerlijk gevoel!

YESSS!

Erna pakten we de trein terug naar Utrecht. Even bijkomen van alles, lekker douchen, genieten van de overwinning en vooral lekker chillen en de spierpijn maar gewoon laten komen. Haha!

 

Toen ik thuis kwam was mijn huisgenootje er ook en die feliciteerde me ook met deze overwinning. Daarna ging ik lekker douchen, trok een chill pakkie aan en bestelde een heerlijke poke bowl! Groenten en proteïne zijn altijd welkom na zo’n lange loop. Ik nam er een met soja boontjes, paprika, zoete aardappel, zeewiersalade, mais en avocado. Even lekker veggies! Erna nog een bakje skyr voor de nodige andere eiwitjes. En raad eens? Na een film avondje kwam ik de bank af als een stijve hark. Hallo spierpijn! 😉

Ik ben mega mega blij met deze overwinning. Het had ook anders kunnen lopen of dat ik door de warmte helaas niet verder kon. Maar het is weer gelukt en het was fantastisch! De medaille schittert mooi aan mijn lamp en ik kijk weer heel fijn terug op deze mooie hardloop wedstrijd! Ik zeg volgend jaar absoluut weer!

Heb jij de dam tot dam loop wel eens gelopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *