www.charlottestorij.nl

Ik kijk naar buiten… het is bloedjes heet, ik zit hier in mijn korte jurkje en een ventilator en ga dus nu schrijven over de herfst /winter collectie kleding. Haha! Kleding van Rituals? Ja zeker! We verkopen niet alleen maar heerlijke bad&douche producten, geurkaarsen en make-up maar ook kleding! En als je bij Rituals werkt kijk je elke keer weer uit naar nieuwe collecties, een nieuw ritueel of een bepaalde nieuwe lancering. Zo kreeg onze shop afgelopen jaar heel wat leuks erbij, denkend aan de hair temple, een prachtig nieuw make-up meubel en natuurlijk onze soulwear! Het verbaasd me echt steeds meer hoeveel mensen niet weten dat wij kleding verkopen. Ja! Rituals verkoopt prachtige kleding. We noemen het soulwear. Kleding voor tijdens het chillen met een kopje thee en een heerlijke geurkaars aan, kleding voor tijdens het sporten of yoga en heerlijke, comfortabele slaap kleding. Ik ben super enthousiast over de herfst/winter collectie en laat je het in dit artikel graag zien! Sit back and relax! * afbeelding hier boven komt van de website

Soulwear autumn/winter 2019


Ook dit jaar is de collectie weer prachtig uitgebreid. Van mooie slaap tops tot yoga leggings, warme truien, vestjes en zachte broeken om heerlijk in te relaxen. Hieronder een overzicht van alle items die we verkopen. Dalijk laat ik je ook wat outfits zien die ik en een collega samen hebben gepast. Normaal gesproken vind ik een paar dingen leuk maar deze collectie heeft zoveel mooie, toffe items! Prachtige kleuren die helemaal bij het seizoen gaan passen, die voor iedereen gangbaar zijn en er zitten weer leuke prints en motiefjes tussen. Love it!

 

samenstelling soulwear: 

De meeste items uit de soulwear collectie bestaan uit Katoen, Viscose, Lyocell, Elastaan,  Polyester, Polyamide,  en Acryl. Ik ga ze even kort toelichten

 

  • Katoen: Een stof met een ademend vermogen en het vermogen om vocht op te nemen. Hierdoor wordt transpiratievocht goed afgevoerd. Het draagcomfort en de duurzaamheid maken katoen tot een populair materiaal voor kleding en werkkleding. Bij ons dus als yoga of sport 🙂
  • Viscose: kunstmatige variant van katoen. Het is een stof die lekker zacht aanvoelt, goed vocht opneemt en een luxe uitstraling heeft. Viscose wordt gemaakt van natuurlijke houtvezels maar het bewerkingsproces is een chemisch proces. Een nieuw alternatief voor viscose is Lyocell ook wel bekend onder de naam Tencel. Bij lyocell wordt het water en de oplosmiddelen hergebruikt en komen niet terecht in ons milieu. Dit is een milieuvriendelijker alternatief voor viscose.
  • Elastaan: een synthetisch vezel die erg elastisch is. Er zit een grote rekbaarheid in.  Elastaan heeft onder spanning een elastische rek van 600%. Zonder spanning keert de stof terug naar de originele vorm. Het onderscheidt zich van andere synthetische stoffen doordat het elastischer maar tegelijk sterker is.
  • Polyester: Polyester wordt als synthetische stof veel gebruikt in dameskleding: blouses, jurken en T-shirts. 100 procent polyester komt wel voor, maar meestal wordt de stof gemengd. Bijvoorbeeld met katoen. Polyester is sterk, strijkvrij en vormvast.
  • Polyamide: Een vergelijkbare stof met Polyester: Polyamide is de meest vormvaste onder alle textiele vezels (ook in natte toestand) en is uiterst elastisch
  • Acryl: Acryl is een synthetische wolvervanger en wordt veel gebruikt in sokken, sjaals en truie Ook zomerse, losvallende cocooning truien kunnen van acryl zijn. het is, net als wol, heerlijk warm.

 

home

 

sleep

 

yoga

Ik deel graag even wat foto’s en items van de site. Deze foto’s komen dus van de Rituals website. Hieronder mijn favorieten.


Kite - Cream - L

Een echte basic die niet mag missen in je garderobe! De Kite cream top. Een mouwloze top gemaakt van Tencel Lyocell. Een duurzame stof die bekend staat op de ultieme zachtheid en lange levensduur. De top is simpel maar toch elegant en goed te combineren met alle mooie home items. De lichte en luchtige materialen zorgen voor een comfortabel en stijlvol gevoel, de hele dag door.

Douzou - Orient flower - L/XL

Hallo prachtige kimono! Kimono’s ga ik steeds leuker vinden, ze maken een outfit speels en comfortabel. De Douzou lange kimono is een prachtig item uit de sleepwear collectie dat gastvrij comfort combineert met etherische stijl. Deze Kimono wordt gemaakt van beweeglijk, ademend viscose en bevat een complex design van prachtige oosterse bloemen. Gesneden met wijde flare mouwen en met een klassiek silhouet in een wrap-stijl. Knoop de matchende riem om en geef vorm aan het los vallende kledingstuk. Gebruik deze prachtig geweven Kimono als extra laag over je slaapkleding, voor een outfit die perfect is voor gezellig ontspannen avond.

Ginger - Crane wave - LOnmisbaar in je kast als je een yoga lover bent. Deze prachtige yoga legging. Elk jaar weer doet Rituals het onwijs goed met fantastische prints. Met deze Ginger yogalegging met print voor dames voeg je een echt signature Soulwear item toe aan je yogagarderobe. De unieke print is geïnspireerd op de Japanse kraanvogel en maakt je niet alleen elegant in elke pose, maar zorgt er ook voor dat je opvalt in je yogales. Het super zachte katoen met stretch en de middelhoge tailleband garanderen ultieme bewegingsvrijheid. De stof bestaat uit katoen en elastaan.

Kawai - Green leaf - L

Een eye catcher in je kleding kast! Dat is deze Kawai Green Leaf Jacket. Met dit bomber jack voeg je een levendige stijl toe aan je garderobe. De gouden ritssluiting en de gedetailleerde bladeren maken dit item nonchalant chic en daardoor is het perfect om thuis in te relaxen of om te dragen tijdens het reizen. Met een verfijnde maar comfortabele pasvorm en een opvallende groene bladprint, wordt dit lounge jacquard vest voor dames zeker een van je favorieten. Het vest heeft een ronde hals, driekwart mouwen, een subtiele gouden rand aan de onderkant en nepzakken. Samenstelling: viscose, polyester en elastaan.

Ni - Green sheen - L

Deze luxueuze coltrui is gemaakt van hoge kwaliteit wol en lurex en heeft een all-over kraanvogel patroon, gedetailleerd en chic. De oversized pasvorm, aangevuld met afhangende schouders en loszittende bloezende mouwen, maken dit de ideale lounge jacquard trui voor dames om in alle comfort te relaxen. Het lurex ontwerp van de Ni toont de prachtige kraanvogels die de belangrijkste inspiratiebron voor deze collectie vormen. Deze trui in Green sheen is de ideale aanvulling op elke garderobe die iets comfortabels en zachts nodig heeft.

 

 

 

  FAVORIET! 

Een parel uit de hele collectie is de Itte Jumpsuit. Gemaakt van viscose, onwijs zachte stof, prachtig materiaal en een mooie print in donkergroen. Wat een luxe als je deze aan hebt!  Deze elegante jumpsuit is één van de sterren van de Soulwear Autumn Winter ’19 collectie. De opvallende print is gebaseerd op iconische handgetekende Chinoiserieën en wordt afgezet tegen de schitterende kleur Willow green sheen. Deze loungewear jumpsuit met print kan perfect worden gecombineerd met de Matcha top, als je hem open draagt. Kies voor een uitlopend silhouet in deze jumpsuit met brede pijp, een eerbetoon aan het oude Azië. Hier wil je niet meer uit, geloof me.

Hier zie je hem nog eens maar dan bij het Rituals model. Wat een pracht item is het he. Zie je jezelf in gedachte al lekker op de bank zitten terwijl het buiten storm achtig weer is, voor je een dampende kop gember thee hebt staan en lekker kan snoozen op de bank. Hmmm! In zo’n stijlvol, zacht en mooi pak gaat dat zeker lukken. De eyecatcher uit de collectie kost €129,90 maar dan heb je wel echt een geweldige jumpsuit!

Shimazu - Stripe moon - L/XL

Alle andere items uit de soulwear 2019 vind je op de website van Rituals. Hierbij staan alle maten, stoffen en prijzen duidelijk vermeldt. De maten gaan van S tot XL en zo is er voor ieder wat wils. Ik vind alles prachtig. De kleuren zijn allemaal prachtig, toegankelijk voor iedereen en de stoffen zijn fantastisch. Zo zacht, zo fijn. Je wilt de kleding niet meer uit doen! Vooral de sleep wear is heerlijk en daar kan je wel wat winterse dagen mee door komen!  Tot zover mijn artikel, mening en review over de soulwear! Mocht je benieuwd zijn kan je uiteraard altijd langs een dichtstbijzijnde Rituals shop gaan om de kleding te bekijken, eventueel te passen en inspiratie op te doen! Bedankt voor het lezen en laat me zeker even weten welk item jij mooi vind. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *