www.charlottestorij.nl

Ik ben een echte zoetekauw. Charlotte houdt van chocolade, koekjes, zoet en daarom dacht ik: ik maak een combinatie van die 3. Een calorieën bom maar wel mega mega lekker! Vandaag laat ik je in een klein recept zien hoe je deze overheerlijke  witte chocolade oreo cheesecake maakt!

Ik heb geen uitgebreid foto verslag van hoe je het maakt maar het is niet super moeilijk. Als je goed de stappen volgt lukt het allemaal! Ik maakte de taart samen met m’n lieve vriend Rob en zo konden we elkaar goed aanvullen. En super gezellig om samen te maken! 🙂

Wat heb je nodig voor 1 oreo cheesecake 

300 gram Oreo’s

80 gram boter, gesmolten

300 ml slagroom

200 gram suiker

12 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

200 gram witte chocolade

200 gram pure chocolade

400 gram roomkaas

1 eetlepel plantaardige olie

8 Oreo’s White Choc

Witte chocoladevlokken

Springvorm van 24 cm doorsnede, bekleed met bakpapier

Als je alle ingrediënten hebt kan je beginnen! 🙂

Maal de Oreo’s fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Druk het oreo-mengsel aan in de springvorm. Klop 200 milliliter van de slagroom met de suiker stijf. Los de gelatine op in een pan met de resterende 100 milliliter slagroom boven zacht vuur.

Smelt de witte en pure chocolade au bain-marie, apart van elkaar, dus elk in een eigen vuurvaste kom op een pan met kokend water; zorg dat de bodems van de kommen het water niet raken.

Meng de gesmolten witte chocolade met de roomkaas, de stijfgeklopte slagroom en de slagroom met gelatine en stort op de koekbodem.

Roer de olie door de gesmolten pure chocolade. Dip de Oreo’s White Choc in de chocolade en druk ze in de taart. Versier die met overgebleven pure chocolade en de witte chocoladevlokken. De taart hoeft niet gebakken te worden, maar moet wel een paar uur opstijven in de koelkast.

Let op: deze cheesecake is supermachtig! Dus snijd kleine puntjes.

 

Na 4 uur opstijven is de taart klaar! Hij hoeft dus niet eens gebakken te worden. De taart ziet er prachtig en feestelijk uit. Hij is een calorieën bom maar mega mega lekker, zoet, machtig en  vullend. Na 1 klein stukje zit je echt helemaal vol! Maar de taart is super leuk om te maken en dus zeker  geslaagd!

Mocht je hem gaan maken laat het me even weten 🙂

Eén reactie op “Overheerlijke witte oreo cheesecake”

  1. Oh my! Dat lijkt me echt goddelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *