www.charlottestorij.nl

img_6865uzuma

Een gezonde levensstijl, gezond eten en veel sporten, tegenwoordig lijkt het wel of iedereen er heel graag aan mee doet. En ook ik ben een van die personen die graag gezond leeft, let op haar voeding en het liefste 3 keer per week een rondje doet hardlopen. Gezond leven wilt iedereen toch? Ik zag vaak shakes en juices voorbij komen en werd benaderd voor een 3 daagse sapkuur. Iets compleet anders dan gezonde voeding maar ik ging de uitdaging aan! Ik vertel je vandaag alles over de detox sapkuur van Uzuma!


img_6818uzum

img_6824uzuma

Een sapkuur dus! Ik had er wel eens van gehoord en zag wel eens flesjes met groene inhoud voorbij komen maar durfde het zelf niet zo goed. Toen ik Uzuma voorbij zag komen twijfelde ik geen moment meer en ging de uitdaging aan! Na een persoonlijk lijstje door te hebben gegeven kwam dan afgelopen dinsdag het pakket bij me aan! Ik heb de detox sapkuur van 3 dagen gekregen. Een pakket met dus 21 flesjes waar je er 7 per dag van drinkt! Uzuma DETOX kan je zien als een soort reset knop voor je lichaam. De voedzame sappen geven je alles wat je nodig hebt om je lichaam van binnenuit te herstellen en terug in balans te brengen! Na het Uzama detox programma kan je er weer volop tegen aan! Het pakket komt netjes en snel aan en alle flesjes werden bij mij nog bevroren geleverd. Er zaten ijs pack’s tussen zodat ze goed gekoeld bleven. Hierna heb ik de flesjes gelijk in de koelkast gelegd.

img_6829

picmonkey-collageuzum

maar wat is detoxen precies?


Detoxen betekent in feite dat je je lichaam even een rustpauze geeft. Je kan dit doen door zo ‘clean’ mogelijk te eten en dus geen toegevoegde suikers, smaakstoffen, extra zouten en chemische bestandsdelen tot je te nemen. Als je clean eet, ga je eigenlijk helemaal terug naar de basis en richt je je voornamelijk op puur voedsel: geen saus uit zakjes, frisdrank met een bom aan suiker en taart vol verzadigde vetten dus. Je kunt dit echter ook wat extremer aanpakken en dan kom je uit op de sapkuur. Bij deze kuur drink je voor een tijd die je zelf bepaald puur en alleen fruit en groentesappen. En dan heb ik het natuurlijk niet over de sappen waar conserveringsmiddelen in zitten en waarop staat dat het ‘sap uit concentraat’ is. Puur, rauw sap van een boel verschillende vruchten. Op de site van Uzuma vind je alle informatie heel uitgebreid en kan je alles rustig doorlezen

Mijn kuur bestaat dus uit 21 flesjes voor 3 dagen. Elke dag mag je 7 flesjes verdeeld over de hele dag. Je start 08:00 s’ochtends en je laatste sapje mag je om 19:00. Tussendoor drink je 250 ml water en eet je verder geen vast voedsel. Dit klinkt misschien als jezelf uithongeren maar dat is het echt niet. Een flesje vult ontzettend goed en zit boordevol puur fruit en groente.

Nu moet ik zeggen, ieder mens heeft hier zijn mening over. De ene persoon vind het misschien klinklare onzin en eet liever gezond door bepaalde voeding weg te laten en salades te maken terwijl de ander het niet uit maakt en graag naar de snackbar rent. Tuurlijk, ik laat iedereen vrij in zijn of haar keuze maar ik ben zo’n persoon die oprecht gelooft dat dit wel kan werken. Zeker als je lichaam alleen maar de detox sappen en water binnen krijgt. Geen rotzooi of andere toegevoegde middelen. Tegenwoordig zit er zo veel suiker en ander slechts in ons voedsel. Daarom is puur wel eens goed lijkt me!

img_6855

img_6856

img_6858

img_6860

img_6864

In het programma DETOX zitten 5 verschillende smaken sappen. In totaal heeft Uzuma 7 verschillende smaken:

Je ziet dus dat alle sappen een eigen kcal waarde hebben en in het ene sapje meer groente/fruit verwerkt zit. In mijn sapkuur vind ik de smaken Rise, Aura, Fuse, Zen en Karma tegen. 2 rode sapjes en 3 groene.

hoe werkt het?


Per dag heb je dus een kuur van 7 sapjes. Dat lijkt weinig maar is echt veel! Je mag natuurlijk de hele dag door geen vast voedsel eten en alleen maar de sapjes en water. Je begint om 08:00 met je eerste sapje. Bij het programma krijg je een schema waar precies staat welk sapje je op welk tijdstip moet nemen. Dat verschilt dus per dag. Om de 2 uur neem je een nieuw flesje en tussendoor drink je dus 250 ml water. Heel veel vocht maar geloof me : je krijgt een vol, verzadigd en fijn gevoel na zo’n sapje!

img_6871

Op elk flesje staat het aantal kcal vermeld en de ingrediënten die er in zitten. 1 flesje staat gelijk aan 1 kg groente/fruit! wauw! In dit flesje zit o.a bleekselderij, spinazie, passievrucht, appel, boerenkool. Een echte powershot!

img_6865uzuma

Ik ben dus begonnen!


De sapkuur duurt 3 dagen en ik heb mijn 1e dag er op zitten! Wanneer dit artikel online komt ben ik al bezig met dag 2 en ik wil er nog niet te veel over vertellen want na de sapkuur komt er nog een post hoe het gegaan is maar ik ben nu al heel erg positief! Ik had het zwaarder verwacht maar zit er tot nu toe lekker in! Af en toe miste ik wel even een snack of iets waar je op kan kauwen maar in principe geven de sappen je een vol en verzadigd gevoel en zijn de meeste erg lekker ! Mijn favoriet is Karma en Fuse. De rest is prima te doen maar tuurlijk zitten er altijd wel smaken bij die je minder vind. Ik ben benieuwd hoe ik me ga voelen na een hele dag werken en 7 sapjes!

Mocht je benieuwd zijn? Uzuma heeft nog meer programma’s. Zo kan je kiezen voor de detox die ik dus nu heb maar hebben ze ook een Slim, Steady en Fit programma. Hier vind je alle slow juice programma’s. Ik houd jullie komende week op de hoogte en je kan aankomend weekend een update verwachten en mijn eind oordeel na deze 3 daagse sap detox! Voor deze 3 daagse detox betaal je voor 21 flesjes en gratis verzending €55,13. Dat is nu met een mooie korting! Heb jij wel eens een detox gedaan?

7 reacties op “3 daagse sapkuur met Uzuma”

 1. Maaike schreef:

  Ik heb ook wel eens deze flesjes van Uzuma mogen testen! Ik weet nog dat ik Rise heeeel erg lekker vond en de rest super vies, haha. Maar ik heb geen drie dagen detox gedaan, ik heb gewoon af en toe die drankjes gedronken. Echt detoxen lijkt me namelijk erg moeilijk, dus succes!

 2. Rebecca schreef:

  Zelf heb ik mijn eerste week er op zitten en daarna zelfs nog een week. Drie zouden voor mij niks zijn hihi

 3. Manon schreef:

  Ik heb deze toen ook een keer getest , maar net alles was even lekker vooral de groene vond ik niet lekker hahah

 4. Nienke Hilbrands schreef:

  Oooh, dit wil ik ook proberen! Lijkt me tof om eens te proberen.

 5. Lauren schreef:

  Ik heb deze kuur samen met een vriendin gevolgd maar vond het niet zo geslaagd! Ik voelde niet echt een verschil na die 3 dagen en heel veel sapjes vond ik vreselijk vies, daar werd ik niet zo gelukkig van ..?..
  Hopelijk heeft het op jou een beter effect!
  Goed geschreven artikel wel, uitgebreide info! ☺

 6. gea schreef:

  Klinkt goed! Z’n sap kuur is wel heel goed voor de reiniging van je lichaam. Ben stiekem wel benieuwd naar de smaken haha.

 7. Florentine schreef:

  Wat leuk dat je dit gedaan hebt!
  Ik vind je blog zo mooi:-) liefs, Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *