www.charlottestorij.nl

 Top Causes Of Sore Throat

Mijn blog is een beauty, fashion en lifestyle blog. Ik deelde vorige keer alles over een koortslip maar vandaag deel ik alles over keelpijn.. Iedereen heeft het wel eens mee gemaakt. En het is erg vervelend. Het kan bloed irritant zijn. Ik heb helaas een flinke keel ontsteking opgelopen en deel vandaag tips met jullie! En nee, niet de standaard tips die we kennen zoals honing met thee drinken maar echt de middeltjes waarvan je denkt? Oké… Toch werkt het echt! Ik heb er zelf atlijd baad bij. Helaas moest ik vanmorgen zelfs bloed hoesten maar met deze tips voorkom en bestrijd je de vervelende keelpijn!


Keelpijn? Een virus of bacterie die het veroorzaakt?


Er zijn genoeg fabels over keelpijn. Dat het besmettelijk is, veroorzaakt word door een virus of een infectie? Maar wat is nu eigenlijk waar? Keelpijn is eigenlijk niets meer als een ontsteking achter in je keel. Je kan moeilijk slikken, het doet pijn en soms valt je stem weg. Vaak gaat keelpijn samen met verkoudheid. Bij een keelontsteking zie je rode of witte plekken achter in je keel en zijn de klieren vaak opgezet. Bij keelpijn heb je meestal ook koorts en een lamlendig gevoel. Gelukkig gaat keelpijn binnen een week over!

Even een lesje anatomie! Keelpijn word dus meestal veroorzaakt door een ontsteking in je keel. Bij keelpijn voelt de keel van binnen dik en rauw aan en doet het pijn met slikken. Ook de klieren in de hals zijn gevoelig. De oorzaak van keelpijn en ontstoken slijmvliezen in je keel is meestal een virus.  Vaak ben je verkouden als je keelpijn hebt en zitten je neusholtes en buis van Esutachius goed vol. Het slikken doet dus extra pijn als je keelpijn hebt..

TIPS


Er zijn gelukkig genoeg tips die je hebt als je geveild bent door een keelpijn! Natuurlijk is in bed liggen, warme kleding dragen en thee met honing drinken een goede optie maar dat zijn tips die iedereen wel kent en toepast. Nee, ik heb wat tips die je misschien nog nooit hebt gehoord! De meest simpele tip is gorgelen met zoutwater. Die kennen de meeste mensen denk ik wel. Maar nu wat tips die niet voor de hand liggend zijn!

-Gemberthee met honing drinken. Het liefste verse gember thee.
-Op een stukje rauwe ui kauwen. Een paar keer per dag.
-Vul een longdrink glas met 30% bacardi, 2 uitgeperste sinaasappels, een schepje suiker en aanvullen met geperst citroen sap. Drink in een keer op en je keelpijn is verdwenen.
-WATERIJSJES!
-Salie blaadjes laten trekken in dampend heet water. Voeg er een schijfje citroen aan toe en het dood allle bacterien i je keel.
-En natuurlijk! Neem je rust! Slaap veel, drink veel thee en slik medicijnen. Ik vind keelpijn sprays, strepsils en hoestdranken dan de optie!
BELANGRIJK: heb je keelontsteking? Vermijdt dan juist warme en hete dranken. Drink veel koude dranken, water en ijsjes!

Ik kruip nog even lekker onder de wol en ziek het even goed uit! Naast me staat een doosje trachitol, keelpijn spray en een recept van de huisarts omdat ik dus bloed hoesten. Verder drink ik veel koud water met schijfjes citroen en waterijsjes! Dankjewel mam! Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Het zijn niet de meest voor de hand liggende tips maar ze helpen heel goed! Wat is jou ultieme tip tegen keelpijn? *KUCHKUCH* liefs uit een warm bedje!

3 reacties op “het grote keelpijn artikel ★”

 1. Annelies schreef:

  Heel leerrijk artikel! Is eens wat anders 🙂 liefs!

 2. Maaike schreef:

  Bedankt voor de tips! Ik heb al dagen last van een keelpijn namelijk, niet fijn

 3. Elana Meijer schreef:

  Wat vervelend dat je daar zoveel last van hebt! Ik doe een opleiding in de medische en het lastige eraan is dat het inderdaad verschillende oorzaken kan hebben, heel vervelend! Wat belangrijk is, is niet te snel pijnstillers/ontstekingsremmers nemen, omdat je dan op den duur steeds meer moet gaan nemen voor het “gewenste” effect. Thee met honing, weinig praten en lekker rust houden doet wonderen!
  Goed wel zo’n artikel!!
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *