www.charlottestorij.nl
26. 03. 2015

Als je twee jaar geleden aan me gevraagd zou hebben of ik wel eens mijn benen had geharst was het antwoord nee geweest. Sinds ik de opleiding schoonheidsspecialiste doe is er veel veranderd en kan ik nu lekker makkelijk en snel mijn been en arm haar weg harsen. Ook vriendinnen kloppen regelmatig aan en vragen of ik ze eventjes hair free wil maken. Maar hoe ideaal is het als je zelf ook kan harsen? De lente is in aantocht en dan willen we toch allemaal hair free zijn? Vandaag deel ik alles over het harsen, mijn ervaringen en tips !


Wat is harsen?


Meeste mensen hebben een bepaald beeld bij het harsen van lichaamshaar maar meestal is dit een ander beeld dan dat je denkt. De meeste denken aan een kleverig goedje, pijnlijke plekken en stoppels die terug komen. Niks is minder waar gelukkig! Sinds ik geleerd heb te harsen kan ik niet meer zonder! In dit artikel leg ik je alles uit over harsen/waxen en mijn ervaringen!

Harsen of Waxen?

harsen en waxen om ongewenste haren te verwijderen

Om een onduidelijkheid meteen de wereld uit te helpen: harsen of waxen in het geval van ontharen is exact hetzelfde. Waxen is de Engelse term voor harsen en dus is het precies hetzelfde. Zelfde techniek, zelfde hars soorten etc.

Waarom harsen?

Dit klinkt natuurlijk zo logisch als wat mmet harsen vewijder je het haar en de wortelaar je wilt haar verwijderen die op bepaalde plek ongewenst is. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om deze te verwijderen, denk bijvoorbeeld aan het epileren of scheren. Maar harsen is zo veel fijner, blijft veel langer weg en is effectiever! Maar waarom hars je en wat gebeurd er dan precies? Met het harsen verwijder je het haar vanaf de wortel. Je trekt alles van top tot teen eruit. Als je harst blijft de haar dus veel langer weg dan wanneer je hem weg scheert. Meestal zo’n 4 tot 6 weken. Dit ligt natuurlijk aan de soort haren en de persoon. In het extreemste geval groeit het binnen een week weer terug.

Welke plekken kan ik allemaal harsen?

Misschien een voor de hand liggende vraag en het antwoord kan je natuurlijk raden. Maar toch even voor alle duidelijkheid, deze plekken zijn het meest geliefd om te harsen!

Goed, alle praktische informatie is even op een rijtje gezet en mocht je nog niet weten wat harsen was dan weet je het nu wel! 🙂 Als je je benen, armen etc laat harsen bij een schoonheidsspecialiste dan ligt alles klaar en ben je in goede handen. Maar mocht je het zelf willen doen thuis dan heb je natuurlijk wel het een en ander nodig. Tegenwoordig heb je kant en klare setjes met strips die je zelf moet verwarmen met je handen maar dit raad ik echt af. Niet prettig, hecht niet goed aan de haren en is meestal heel slecht voor je huid. Als je bij jezelf wilt harsen heb je sowieso alchohol nodig om te desinfecteren. Dan natuurlijk de hars. Dit kan harde of vloeibare hars zijn. Vloeibare hars is het prettigste en dit werkt snel en goed. Harde hars moet je eerst goed laten smelten tot het goed genoeg is om te gebruiken. Als je huid is gedesinfecteerd kan je de hars gaan aanbrengen. Test hem altijd eventjes uit! De belangrijkste regel met harsen is dat je altijd met de haargroei richting mee moet aanbrengen en er tegenin van af moet trekken. Breng een laag hars aan op de haren, wrijf de harsstrip goed aan, span de huid goed en trek hem vlak van de huid af. Et voila! Hieronder zie je nog een klein filmpje waarin ik de strip goed aanwrijf op het been en hem vlak van de huid af trek. En spannen is heel erg belangrijk!

Harsen is dus gewoon ideaal! Tuurlijk voelt het niet fijn aan, doet het echt wel pijn maar als je even doorbijt ben je wel van de haartjes af! De bovenlip, benen en oksels zijn het meeste in trek. Bovenlip is vooral erg handig als je veel dons hebt en dit door het zonlicht ziet. Benen en oksels zijn natuurlijk ideaal voor de zomer zodat je lekker hairfree blijft! ^^

mijn tips!


Ik doe dus zelf de opleiding schoonheidsspecialiste en heb nu al heel wat haren weg geharst. Bij de bovenlip, kin, armen, benen en oksels. We hebben nu net oksels geleerd en ik vond dit heel leuk om te doen! Mijn belangrijkste tips & tricks heb ik even op een rijtje gezet!
*zorg dus dat je altijd spant! Dit is het aller aller belangrijkste. Anders trek je de hele huid mee en dat wil je niet.
*desinfecteer de huid altijd voordat je gaat harsen.
*kijk goed naar de haargroei richting. Loopt het naar onderen toe? Dan breng je de hars naar onder aan en trek je hem er van boven af.
*Koel nadat je hebt geharst de huid met een koud kompres en wat cooling gel.
*Smeer nooit een bodylotion/douche crème met parfum op je huid na het harsen en gebruik geen deo bij de oksels. Vermijd ook zonnestralen!
*schrik niet als je wat roodheid en bultjes ziet, dit trekt na een dag weer weg!

En het belangrijkste, zet even door de pijn heen en geniet daarna van je hair free zone! Bedankt voor het lezen van dit grote hars artikel. Ik ben benieuwd of jullie er wat van geleerd hebben. Hars jij wel eens haartjes op je lichaam of scheer jij het liever? Mocht je gaan harsen: succes!

 ✿

2 reacties op “het grote hars artikel”

  1. Femke schreef:

    Super leuk om dit te lezen! Wij zijn op school ook druk bezig met harsen, maar we hebben tot nu toe alleen de benen gedaan. Ik vind het echt GEWELDIG om te doen, hahaha.

  2. Kirsten schreef:

    Ik heb vorig jaar mijn benen laten harsen bah, wat een naar gevoel was dat. Bikini lijn heb ik toen ook laten doen, dat was gelukkig vrij snel gebeurt haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *